Helt sant!

I denne spillelisten finner du filmer med boktips for barn og unge.

Her finner du boktips for barn og ungdom fra cirka 9 til 14 år. Tipsene kan brukes og deles fritt så lenge det opplyses om kilder. Alle filmene er samlet på bibliotekets YouTube-kanal for barn BOBTV Junior. Se andre spillelister.

Vil du høre en av bøkene som lydbok? Sjekk om den er ledig i vår e-bok app Bookbites. Har du eller barnet ditt utfordringer med lesing kan dere ha rett til å låne gjennom Norsk lyd- og blindeskriftsbiliotek.  Inn i munnen - Malin Hellebø. Dette er boka du ikkje visste du trengte om dyremunnar! Lån Inn i munnen her.


 Som ein bror - Alfred Fidjestøl. På åttitallet var den største tv-kjendisen i Norge en sjimpanseunge ved navn Julius. I jungelen ville nok ikke den lille sjimpansebabyen overlevd. Menneskene i Kristiansand dyrepark reddet livet hans, men var det til hans beste? Som ein bror kan lånes her, den kan også bestilles som klassesett her. 


Pest og plage - Anders Totland. Boka Pest og plage av Anders Totland handlar om smittsame sjukdommar og pandemiar som har herja ute i verda og her i Bergen. Bli med til Pestplassen, forbi Bryggen og inn i bakgarden på Lepramuseet, og lær om dei eklaste og mest dødelege sjukdommane frå historia. Lån Anders Totland sine sakprosabøker her.