Inspirert av virkeligheten

I denne spillelisten finner du filmer med boktips for barn og unge!

Her finner du boktips for barn og ungdom fra cirka 9 til 14 år. Tipsene kan brukes og deles fritt så lenge det opplyses om kilder. Alle filmene er samlet på bibliotekets YouTube-kanal for barn BOBTV Junior. Se andre spillelister.

Vil du høre en av bøkene som lydbok? Sjekk om den er ledig i vår e-bok app Bookbites. Har du eller barnet ditt utfordringer med lesing kan dere ha rett til å låne gjennom Norsk lyd- og blindeskriftsbiliotek.  Lappjævel! - Katrine Nedrejord. I denne boka får ikke Samuel bruke sitt egentlige navn, og han får ikke snakke det eneste språket han kan, fordi det er samisk. Les om Samuel som er tvunget til å gå på internatskole, hvor han er helt nederst på rangstigen bare fordi han er same. Lappjævel kan lånes her. Den kan også bestilles som klassesett her.Som ein bror Alfred Fidjestøl. På åttitallet var den største tv-kjendisen i Norge en sjimpanseunge ved navn Julius. I jungelen ville nok ikke den lille sjimpansebabyen overlevd. Menneskene i Kristiansand dyrepark reddet livet hans, men var det til hans beste? Som ein bror kan lånes her, den kan også bestilles som klassesett her. 


Over grensen - Maja Lunde. Gerda har ikke opplevd krigen på kroppen, selv om hun vet at den er der. Når foreldrene blir arrestert og Gerda finner hemmeligheten deres i kjelleren kommer krigen farlig nærme. Lån Over grensen her. Legg merke til at den også er filmatisert.Polarnatt - Sunniva Relling Berg. Gjennom en iskald polarnatt tar et søskenpar seg gjennom snøen. De trenger hjelp, men vet ikke hvem de kan stole på i den mørke natta. Kommer de seg i trygghet? Polarnatt kan lånes her.