Hopp til hovedinnhold

Klimafestivalen junior

Barn og unge i Bergen sin egen festival for klima! Første gang arrangert i mars 2024.

Klimafestivalen Junior illustrasjon
Illustrasjon: Haltenbanken

Takk for i år!

Klimafestivalen junior gikk av stabelen 13. - 16. mars 2024. Fire innholdsrike, varierte og engasjerende dager er over! Bibliotekets aller første Klimafestivalen junior er ferdig, og Bergen Offentlige Bibliotek ønsker å takke barna som kom, lærere, forfattere, verkstedsholdere, formidlere, foredragsholdere, politikere, støttespillere, kollegaer og andre bidragsytere for fire spennende dager! Takk også til Nasjonalbiblioteket for utviklingsmidlene som muliggjorde festivalen. Vi er allerede i gang med å planlegge neste års klimafestival for barn og unge. Velkommen tilbake i 2025! 

Har du tips eller idéer til neste års klimafestival for barn og unge? Skriv gjerne til oss i vårt kontaktskjema.

Glimt fra festivaldagene

Bjørnen Herr Brun sitt formidlingsopplegg for barn på Fana bibliotek.

Barn følger spent med på Bjørnen Herr Brun sitt formidlingsopplegg på Fana bibliotek under festivalen.

Et bord fylt med forskjellig mat, og barn som sitter rundt.

Fra Smaksverkstedet hvor barn var med å lage mat.

Om Klimafestivalen junior

Klimafestivalen junior er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og Varmere Våtere Villere, realisert med støtte fra Nasjonalbiblioteket. Festivalen er for barn og unge med klima, natur og bærekraft som grønne tråder. Målet med festivalen er å gi barn og unge fra 4 til 16 år tilpasset informasjon og kunnskap om dagens klimasituasjon. Biblioteket tilbyr litterære og kulturelle opplevelser, gir konkrete kompetanser for handling og endring gjennom forskjellig typer verksteder, og viser de unge deltagerne at de blir tatt på alvor, blant annet ved å gi dem en stemme i møte med fagpersoner og makthavere. 

På Klimafestivalen junior skal barn og unge bli hørt, lære, gjøre og oppleve. 

Takk til Nasjonalbiblioteket

Prosjektet Klimafestivalen junior er realisert med midler fra Nasjonalbiblioteket

Logo Nasjonalbiblitoteket

Samarbeidspartnere

Festivalen er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og Klimafestivalen Varmere Våtere Villere.

Innholdet i festivalen blir til gjennom samarbeid med Klima- og miljødepartementet, Klimaetaten i Bergen kommune, FN-sambandet, Klimaklubben, Natur og ungdom, Bybonden, Smaksverkstedet, Bergen fellesverksted, Eminus Fashion og ikke minst en rekke forfattere, forskere, og formidlere som bidrar til programmet under Klimafestivalen junior. Takk for samarbeidet!