Hopp til hovedinnhold

League av Nina Borge

av Camilla Grindheim Larsen sist endret 2024-01-08T15:34:29+01:00
Jenter som gamer har alltid opplevd mye hets, diskriminering og nedlatende kommentarer, noe hovedpersonen Jos opplever hver gang hun spiller online. Hun håper at hun vil bli respektert og at hun klarer å finne et lag hun kan spille på når hun begynner på e-sportlinjen. Et lag som ikke bryr seg om hvilket kjønn hun er. Hun har tross alt begynt på en linje hvor alle deler samme interesse.
Nina Borge

League

Gyldendal, 2023, Norge
barn

Jos har vært interessert i gaming så lenge hun kan huske. Det eneste Jos ønsker er å spille på et lag som en proff, og spesielt et lag som verdsetter henne. Spesielt etter hva som skjedde med hennes forrige lag. Men dessverre er det guttene i klassen som dominerer, og hun blir plassert på et lag med gutter som ikke behandler henne slik hun hadde ønsket.  

Hva skal hun gjøre? Spesielt når det ligger en viktig League of Legends-turnering foran henne. 

Nina Borge skriver på en måte som gjør boken veldig spennende og følelsesladet. Språket i boken fløt så bra at jeg følte jeg så en film. Jeg koste meg masse med boken, den var umulig å legge fra seg. Nina Borge tar opp viktige temaer med jenter som sliter med å spille online. For eksempel at de opplever å bli kalt nedsettende ting som “kvinner bør holde seg på kjøkkenet” eller mange ulike seksuelle bemerkninger. 

Boken flyter litt seint i starten, og det tar litt tid før man kommer til hovedpunktet, men dette er noe som er verdt å vente på når man kommer til det utrolig spennende plottet. 

Dette er en bok jeg spesielt ville anbefalt til ungdom i alle aldre, men den kan leses av alle som ønsker! 

 

Skrevet av Martine fra Olsvikåsen videregående skole.