Lest denne?

Se, les og hør hva elever fra videregående skoler tenker om romaner de har lest. Kanskje får du lyst til å lese det samme!

Foto: Camilla Grindheim Larsen.

Lest denne? er et prosjekt som fokuserer på leseopplevelse og leseglede. Det er veien (heller enn prestasjon og vurdering) som er målet. Prosjektet involverer klasser fra flere videregående skoler i Bergen. Klassene deles inn i mindre grupper som leser en bok hver. Vi bruker Shared reading-metoden for å hjelpe elevene i gang med lesingen. Deretter får de en liten innføring i Lesersørvis, for å gi dem et språk for å snakke om og formidle leseopplevelsen. Dette bruker de til å selv formidle bøkene gjennom podkast, bokfilm eller tekst. Gjennom bokbad på biblioteket har noen av elevene fått anledning til å møte et utvalg forfattere. Andre forfattere er intervjuet digitalt, med spørsmål laget av elevene. Prosjektet er støttet av Kulturrådet og Forfattersentrum. På denne siden finner du alt som ungdommene har produsert i prosjektet. 


Hør her’a av Gulraiz Sharif

Podkast


VideoLitt redd, bare av Alexander Kielland Krag304 dager av Simon Stranger
Det Sara skjuler av Kathrine Nedrejord


Innholdet på denne siden er laget i samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og Amalie Skram videregående skole, Bergen katedralskole og Åsane videregående skole. Prosjektet er støttet av Kulturrådet og Norsk forfattersentrum.