Hopp til hovedinnhold

Mer enn en klubb av Peder Samdal

av Camilla Grindheim Larsen sist endret 2024-01-08T15:33:45+01:00
Mer enn en klubb er en innholdsrik sakprosabok som blant annet tar for seg hvordan fotballklubber som Barcelona, PSG og Vålerenga kan knyttes til politiske temaer. Boka tar for eksempel opp politiske temaer som rasisme, religion, og sportsvasking.
Peder Samdal

Mer enn en klubb

Cappelen Damm, 2022, Norge
barn

Boka bærer tydelig preg av at den er skrevet innenfor sjangeren sakprosa, ettersom den inneholder svært mye faktaopplysninger. Som følge av dette kan enkelte deler av boken oppfattes som for faglige. For eksempel kan kapittelet om fotballklubben PSG oppleves som mindre spennende. Til tross for dette innbefatter kapittelet om Liverpool en spennende hendelse, og et språk som i større grad kan oppfattes som fengslende og pirrende. 

Som følge av at boka omhandler ulike politiske temaer, og inneholder et gjennomgående faglig språk, vil jeg anbefale boka til ungdommer over 13 år, samt voksne. Dessuten vil jeg anbefale boka til individer med en interesse for fotball, ettersom fotball inngår som et gjennomgående tema i boka. I tillegg kan det være interessant for fotballinteresserte å forstå rollen fotballen og de ulike fotballklubbene spiller i dagens samfunn. 

 

Skrevet av Niklas og Jørgen fra Olsvikåsen videregående skole