Donald!
Humoren, nostalgien, fargene, fortellingene, tegningene! Donald har gledet oss i over 70 år, og han fortsetter å glede nye generasjoner.
På biblioteket har vi selvfølgelig masse Donald, blant annet Donald Duck & co.: de komplette årgangene. Du vet, de svarte (eller hvite), tykke bøkene som samler alle Donaldbladene fra forskjellige årganger. Noe som er gøy med disse samlingene, er at det er skrevet forord i dem, av mer eller mindre kjente personligheter. For eksempel 1979 del VII, med forord av Erika Fatland. Et veldig interessant og underholdene innlegg, hør bare her, om Tralla La av Carl Barks, hvor flaskekapsler blir det mest etterlengtede objekt man kan forestille seg:
Alle innbyggerne i Tralla La har nå så mange kapsler de bare kan drømme om, men kapslene bare fortsetter å ramle ned. Siste leksjon i dette krasjkurset i kapitalisme er forskjellen på en million og en milliard. Allerede etter den første flylasten, som inneholdt en million kapsler, har kapslene oversvømt markedet og mistet all verdi. Med gru demrer det plutselig for onkel Skrue at han ikke har bestilt en million kaspler, slik han opprinnelig hadde tenkt, men at han i et anfall av overivrighet bestilte en milliard kapsler, altså tusen flylaster.
Andre som har skrevet forord i disse samlingene er blant andre Susanne Kaluza, Vidar Kvalshaug, Øyvind Holen og Mari Moen Holsve. Det er veldig artig å høre deres innfallsvinkel til Donald og hvilket personlig forhold de har til dette universet.
Mye er skrevet om Donald opp gjennom tidene, og en av Norges største Donald-fans, Øyvind Holen, har skrevet en hel liten bok om den matroskledde anda. Den heter Donald-landet og går rett og slett i dybden av språket, politikken, Donaldismen, kapitalismen, og mye mer, som alt kan relateres til Donald og Andeby.
Ny plassering
Vår samling av De komplette årganger har fått ny plassering på UROM, i 2. etg., inne i hjørnet. Ta deg en titt og lån med deg akkurat den årgangen som appellerer til deg!