Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Helenas hemmelighet av Lucinda Riley

av Anne Marie Morvik — sist endret 2018-11-26T07:49:06+00:00
Helenas hemmelighet er skrevet av den irskfødte forfatteren Lucinda Riley. Den ble utgitt på Cappelen Damm forlag i 2016. Riley blir kalt for dronningen av Happy tears-genren, bøker som lokker fram både smil og tårer hos leseren. Riley er godt kjent og meget populær i Norge, og på biblioteket er det ventelister på de nyeste bøkene hennes. De mest kjente romanene hennes er Orkideens hemmelighet, Lavendelhagen og serien om de syv søstre.
Lucinda Riley

Helenas hemmelighet

Cappelen Damm, 2016

Handlingen starter i nåtid og vi blir med på en reise gjennom tid og sted ved hjelp av en dagbok skrevet av Helenas sønn Alex. Store deler av handlingen er lagt til Kypros i løpet av en sommer. Hovedkarakterene er Helena og Alex. Helena, som er en tidligere ballerina, er nå hjemmeværende husmor med mann, tre egne barn og en stedatter. Hun har arvet et hus på Kypros etter gudfaren sin, som kalles for Pandora. Helena har ikke vært der på mange år, siden hun som ung pike tilbragte en sommer der som betydde mye for henne. Denne sommeren reiser Helena sammen med familien sin og noen venner til Pandora. Sønnen Alex ønsker desperat å få vite sannheten om sin biologiske far, men Helena vil beskytte ham og ønsker ikke å fortelle det. På Kypros denne skjebnesvangre sommeren treffer Helena gamlekjæresten, som hun ikke har sett på 24 år. Dette setter i gang en rekke hendelser som gjør at fortidens skygger kommer for dagen og ødelegger idyllen. Livet blir snudd på hodet og Helena står overfor forandringer og utfordringer i livet sitt.

Historien blir rullet opp ved hjelp av en dagbok som Alex skrev for 12 år siden. Handlingen i boken veksler mellom nåtid og fortid. Boken inneholder flere hemmeligheter og også flere kjærlighetshistorier. Hendelsene fra fortiden har konsekvenser for livene til hovedkarakterene i dag. Når alt er kommet for en dag, har hovedpersonene i romanen fått orden på livene sine, de har fått ny innsikt, framtidshåp og også funnet kjærligheten.

Riley sier i et etterord at denne boken er skrevet for 10 år siden og har lagt i en skuff siden. Hun sier også at det er visse likheter i denne romanen med hennes liv på den tiden. Blant annet er Riley en tidligere ballerina akkurat som hovedkarakteren Helena. Riley hadde et hus på Kypros akkurat som Helena, og barna til Riley var på omtrent samme alder som Helena sine da boken ble skrevet.

Jeg har lest alle bøkene som Lucinda Riley har skrevet og alle er ikke like gode. Av bøkene Riley har utgitt i nyere tid, er Helenas hemmelighet en av de bedre. Den inneholder det som Happy tears-genren lover, drama, lidenskap, romantikk, hemmeligheter, oppklaringer og forsoning. Jeg synes boken var fengende og underholdende, til tider hjerteskjærende og også fin og lettlest.