Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Lykkeprosjektet : hvordan finne lykken i hverdagen og få et bedre liv av Gretchen Rubin

av Mona Fonnes sist endret 2017-09-29T08:32:12+02:00
"Tolv måneder, tolv bud, ett mål- å bli lykkelig."
Gretchen Rubin

Lykkeprosjektet : hvordan finne lykken i hverdagen og få et bedre liv

Gyldendal, 2011
voksen
Å finne lykken og få et bedre liv på tolv måneder- kan en enkel bok bidra til det? Denne boken sier at svaret er ja. Boken tar tak i noen av de vanlige problemstillingene i det moderne livet- mangel på aktivitet, travel hverdag, og den omtalte "tidsklemma". Forfatteren skriver et "bud" for hver måned som hun selv og indirekte også familien hennes må leve etter, og dette skal gi henne økt lykke i livet. 
 
Januar er dedikert å få mer energi, i februar er det kjærligheten som står i fokus. Gjennom de resterende månedene i prosjektåret kommer hun innom jobb, foreldrerollen, fritid, vennskap, økonomi, og tilstedeværelse. Metodene hun bruker er valgt ut fra mye research på lykkeforskning. Hele tiden dokumenterer Rubin opp- og nedturer, og deler hjertelig av erfaringer gjennom året.
 
Det er etter hvert mange som skriver slike "prosjektbøker" hvor de utforsker et tema i et år. Nå er kanskje dette en av de mer matnyttige bøkene, lykke er vel noe som angår oss alle. Og boken sier ikke at en for enhver pris skal være så lykkelig hele tiden, men den gir en liten dytt i retningen av å ta tak i problemområder.
 
I følge filosofiprofessor Øyvind Rabbås er det et fellestrekk i filosofien at "lykken er ikke en følelse som kommer og går. Lykken er en måte å leve på." Og det er kanskje også konklusjonen i denne boken. I tillegg til at boken er underholdende, er det kanskje nyttig å bli bevisst på små grep i hverdagen som kan gjøre livet enda litt bedre.