av admin sist endret 2022-11-16T19:02:14+01:00
Bøker anbefalt av Chris Tvedt.

Ikaros av Axel Jensen
En bok som i sin tid bidro til å fyre opp under alle mine vage lengsler, om eventyr, erotikk, mystikk og fjerne land. Søkende ung mann i Nord-Afrika og blant Tuaregene i Sahara. Boken Ari Behn skulle ha skrevet!

Rosens navn av Umberto Eco
Boken som en gang for alle beviste at krim-forfattere kan være minst like lærde som vanlige forfattere. Middelalderroman fra klostermiljø, ispedd passende doser historie, inkvisisjon, og mystiske drap, samt forsvunne manuskripter.

Piken med trommestikkene av John le Carre
Nok et bevis på at krim – og thrillersjangeren på sitt beste kan konkurrere med det meste. En isende spennende bok om den hemmelige krigen mellom palestinske terrorister og israelsk etterretning, og om en ganske vanlig kvinne som havner i klemme mellom dem. Imponerende nok er historien fortalt med forståelse for begge sidenes situasjon i denne evinnelige og uløselige konflikten.

Fant av Gabriel Scott
Har nettopp lest den igjen, i forbindelse med at jeg har forsket litt på taternes historie og bakgrunn i Norge. En historie om båtfantene på Sørlandet som fremdeles holder mål, både som litteratur og folkelivsskildring.

Ikke et land for gamle menn av Cormac McCarthy
Boken bak Cohen- brødrenes Oscar-vinnende film.
Et solsvidd Texas landskap med en psykopatisk drapsmann som overgår det meste krim- og thrillersjangeren kan fremvise, men dette er ikke først og fremst en spenningsbok, selv om den holder deg naglet til stolen. McCarthy har skrevet en samfunnsdystopi, befolket av mennesker med så få forsonende trekk at det gjør vondt, men han gjør det med en språklig sikkerhet og en fåmælt eleganse som er på Nobelpris-nivå.