Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Tante Pose på julekalas

av Ragnhild Sæther sist endret 2019-08-02T08:34:38+02:00
Tante Pose er en norsk filmklassiker fra 1940. Det er opprinnelig en roman av Gabriel Scott, men med denne filmatiseringen kan man med hell låne både bok og film.
Leif Sinding

Tante Pose

, 1940, Norge

Tante Pose er egentlig tante Blanca, og når hun varsler sin ankomst hos sorenskriveren og familien hans blir alle forferdet. Nå blir julen helt sikkert ødelagt! Spesielt bestefar er rasende, for er det noen han ikke kan fordra så er det vel sorenskriverens søster med sitt skarpe blikk og sine enda skarpere kommentarer.

Kirsten, Ruth og Antoinette er de eldste døtrene i huset, og sammen med dem og resten av familien kan vi glede oss til en god gammeldags embedsmannsjul. Når to unge herrer inviteres til å feire jul på Balsgården vekker det imidlertid svært sterke reaksjoner. Dette er meget uheldig med tanke på husets unge døtre. Nok en ”uheldig” episode etter juleballet gjør tante Pose så fornærmet at hun trekker seg tilbake, og nekter å ta til seg vått eller tørt. Nå er gode råd dyre, og mer kommer til å skje i løpet av denne begivenhetsrike juleferien før en endelig kan puste ut ved filmens slutt.

Dette er en fornøyelig julefortelling for både store og små; ikke minst takket være tante Pose. Unnskyld, jeg mener selvfølgelig Frøken Blanca Bals.

Tante Pose er en filmklassiker fra 1940, som har blitt vist mange ganger på TV.
Det er opprinnelig en roman av Gabriel Scott, men med denne filmatiseringen kan man med hell låne både bok og film.

http://www.bokklubben.no/SamboWeb/servlet/VisBildeServlet?produktId=11858145