The Goonies

av Vibeke Garrod sist endret 2020-11-18T08:43:02+01:00
Elsker du serien “Stranger things”? Da kan du varme opp til neste sesong med The Goonies! Her får du BMX-sykler, en nerdete gjeng som skal finne ut av mysterier, og det er selveste Steven Spielberg som har skrevet historien! Dette er en ekte 1980-talls klassiker.
Richard Donner; Chris Columbus; Steven Spielberg

Warner, 1985, USA

1980-tallet kommer stadig tilbake. Det være seg mote, nostalgi, musikk eller film. Det er noe spesielt med dette tiåret, en veldig motsetningsfylt epoke, hvor kulturelle uttrykk fikk blomstre i full vigør. Teknologien var på fremmarsj, økonomien ble bedre og gikk ofte over styr, det politiske landskapet endret seg radikalt, hvor til slutt Berlinmuren falt i 1989. Et fantastisk tiår når det gjelder musikk, men også film. I samme sjanger som The Goonies kom eventyrlige filmer som Indiana Jones, E.T., to Star Wars-oppfølgere og Back to the future.

Vi blir kjent med en gjeng som kaller seg The Goonies. Området der de bor skal overtas av noen eiendomshaier som vil lage golfbane der, og dette vil barna stoppe. De er så heldige å finne et ekte sjørøverkart over en ekte skatt, jippiii! Men selvfølgelig er det noen slemme folk som står i veien, de vil også ha skatten! The Goonies må langt ned i en hemmelig gruve for å lete, det blir en eventyrlig og farlig ferd.

Her kan du se den kule musikkvideoen med tittelsangen til filmen; "The Goonies 'R' Good Enough"