Povl Dissing & Benny Andersen: Til Rosalina

av janh — sist endret 2016-11-16T14:58:30+02:00
Nok engang har Povl Dissing og Benny Andersen laget en temaplate, denne gang med norske Brazz Brothers som akkompagnatører og arrangører.
Povl Dissing; Benny Andersen

Til Rosalina

ExLibris, 2004
”Til Rosalina” er en vakker CD full av alvor, glede, humor og kjærlighet.

Som på ”Svantes viser”, duoens mest kjente utgivelse, er ”jeg personen” en person, full av pessimisme, denne gangen forsumpet og alkoholisert. Han trekkes ut av elendigheten av den skjønne Rosalina som gir ham et nytt innhold i livet, humoristisk beskrevet på det første sporet ”Da jeg møtte henne”.

Sangene er skrevet til Benny Andersens kone Cynthia, med mellomnavnet Rosalina, som døde i 2001 og de fleste har vært utgitt før, men aldri samlet.

Benny Andersens underfundige og utleverende tekster og Povl Dissings originale uttrykksform er en perfekt kombinasjon.

”Til Rosalina er innspilt ”live” i Store Vega i København og det gjør den enda litt lunere og intim. Blåsearrangementene kan virke litt tunge av og til, særlig når man ikke kan hvile øynene på Brazz Brothers sjarmerende opptreden, men de brytes inn imellom av Benny Andersens vakre pianospill

For dem som elsker ”Svantes viser” eller for dem som endnu ikke har stiftet bekjentskap med duoen Povl Dissing og Benny Andersen kan ”Til Rosalina” anbefales på det varmeste.