Øving er for drittband

av Arild Ness sist endret 2019-05-22T15:13:17+02:00
Ketil Mosnes var bassisten i Datarock som fikk nok av turnélivet. I denne boken mimrer han tilbake en ti-tolv år til en tid da en mengde bergensband poppet opp og gjorde seg bemerket i inn- og utland.
Ketil Mosnes

Øving er for drittband

Kapabel, 2011, Norge

Hva betyr det egentlig å være en omreisende musiker? Glamour og glede? Jo da, selvsagt er det mye av det også, men som Ketil Mosnes skildret i sin forrige utgivelse (Turnéhåndboken, 2009), består bandlivet like mye av hardt arbeid og ofte kjedelige affærer som må utføres.

I Øving er for drittband gir Mosnes oss et mer overordnet perspektiv på musikkmiljøet i Bergen på slutten av 90-tallet og første halvdel av 2000-tallet. Her nedtegnes historiene om band og artister som Datarock, Annie, Röyksopp, Bjørn Torske, Ralph Myerz & The Jack Herren Band, dvs. klikken rundt den alltid aktuelle musikkgründer Mikal Telle.

Øving er for drittband er en humoristisk bok full av anekdoter som vier tid til både oppturer og nedturer for Mikal Telle (også kjent som "bergensbølgens far") og hans mange musikantvenner. Som lesere får vi et glimt inn i hverdagen til både datarockere, Telle, og hans disipler i en periode da popmusikk fra Bergen fikk stadig økende popularitet.

Boken i seg selv er lettlest og Mosnes presenterer historiene på en slik fornøyelig måte at den også bør underholde de som stod utenfor de musikalske kretsene som blir skildret.

Tips til videre lesning:

Anders Bortne: Et bra band (2005)
Ketil Mosnes: Turnéhåndboken: for artister som skal legge ut på turné og trenger litt veiledning
Lars Saabye Christensen: Beatles (1984)