Röyksopp: The Understanding

av Vibeke Garrod sist endret 2016-11-16T14:58:30+02:00
Suksessgruppa Röyksopp har laget en utmerket oppfølger til Melody A.M. fra 2001. Svært høye salgstall og berømmelse har åpenbart ikke lagt noen demper på bandets kreativitet og musikalske genuinitet.
Röyksopp

The Understanding

Wall of Sound, 2005, Norge
The Understanding er en vakker, behagelig og følelsesladet plate. ”What Else is There?” med svenske Karin Dreijer (fra The Knife) på vokal er spesiell og eventyrlig, en røst som fester seg i sjelen. Videoen til sangen er forøvrig nominert til Spellemansprisen, det er også Röyksopp med denne platen i kategorien beste popgruppe. ”Alpha Male” bygger seg opp og tar av, den forener fengende beats med drømmende melodilinjer. Instrumentalen "Triumphant" eskalerer også i en blanding av vemodighet og håpefullhet. Det spesielle Röyksopp-soundet er intakt og duoen gir oss mer vokal denne gang.

Platen har låter for ulike sinnsstemninger - en deilig blanding av melankoli og livaktighet, diggbare rytmer og velsmakende toner som man kan tilpasse humøret sitt. The Understanding er både dansevennlig og chill, nok et utsøkt stykke arbeid fra de Bergens-baserte musikerne!