av Kjersti Egge — sist endret 2022-10-17T13:24:26+01:00
Dette er Shoaib Durrazai, journalist og menneskerettsforkjemper. Han kommer fra Kech i Balochistan, en provins sør i Pakistan. Han har jobbet som journalist i ulike aviser og mediekanaler som Samaa News, ARY News channel, Balochistan Point, Daily Express, Daily Intehkhab, Pak Voices og Laaltin and Monthly Sahig Magazine. Shoaib Durrazai er medlem i Human Rights Commission of Pakistan og Karachi Union of Journalists. Han er grunnleggeren av Baloch youth Forum BYF.

Den dagen han mottok nyheten han hadde håpet og ventet på siden 2016, at han var invitert til Bergen som ICORN/Fribyjournalist, ble han veldig glad og han sier selv dette var den beste beskjeden han kunne fått. Situasjonen i Balochistan/Pakistan var forferdelig, og å få sjansen til å komme til verdensarv-byen Bergen var nesten for god til å være sann.

Shoaib legger ikke skjul på at å bryte opp fra hjemlandet, miljøene og gatene de har kjent fra barneføtter av og er knyttet til, er en tøff situasjon å stå i. På tross av dette var forholdene i hjemlandet svært krevende, og gjennom de seneste tiårene har politiske aktivister, studenter, journalister og menneskerettighetsforkjempere fra Balochistan forsvunnet. Mishandlede og døde kropper dukker opp i kjølvannet av disse "forsvinningene" - noen blir aldri funnet. 

Nå er Shoaib Durrazai her i Bergen og han og familien gleder seg til at barna skal vokse opp her og få god utdannelse, slik at de også kan bidra til det norske samfunnet. 

Bergen kommune og Bergen Offentlige Bibliotek ønsker Shoaib og familien hjertelig velkommen.