Hopp til hovedinnhold

Se og les barne- og ungdomslitteraturkonferanse i Bergen

Hvert andre år arrangeres Se og les i Bergen. Konferansen er for alle som jobber med barne- og ungdomslitteratur, ansatte i bibliotek, lærere eller andre fagfolk med interesse for feltet.

Illustrasjon: Ragnar Rørnes.

Om Se og les


Se og les ble arrangert første gang i 2014, deretter i 2016, 2018, 2020, 2022 og nå står 2024 for tur. 

Hvert år fokuserer konferansen på et tema. I tillegg til en rekke spennende foredrag blir det også mulig å delta på miniseminarer med rom for erfaringsdeling, samt en sosial festkveld.

Kontaktperson for Se og les er Margrete Rasmussen ved Bergen Offentlige Bibliotek. 

Konferansen er vanligvis på Grand Hotel Terminus like ved jernbanestasjonen og Hovedbiblioteket. I 2024 er konferansen på Kulturhuset i Bergen.

PROGRAM SE OG LES 2024


Arrangement for Se og les 2024


Digitalt program fra tidligere år

Video med Line Halsnes fra Se og les 2022

Med Brageprisnominerte Tøffe maskiner har illustratør og forfatter Line Halsnes laget noe så sjeldent som en norskprodusert fagbildebok om arbeidskjøretøy. Bergen Offentlige Biblioteks litteraturformidler, Oda Johnsen Longvanes, har reist hjem til Line for å snakke om hvordan hun jobber for å gjøre et stort emne relevant for små lesere. Denne videoen ble produsert som en del av det digitale innholdet på konferansen Se og les 2022, som ble holdt fysisk og digitalt i Bergen i februar 2022.


Forrige Se og les