av Helene Sahlsten Madsen sist endret 2020-11-16T14:48:51+02:00
Gjennom hele uken har vi kommet med spilltips fra biblioteket, her finner du alle igjen!

 

LASSE

LASSE: Alltid på utkikk etter den dyptgående og altoppslukende spillopplevelsen.

 «Small World»

Vi skulle egentlig invitert til masser av spill og moro på biblioteket denne uken, men selv om vi ikke har mulighet til å invitere dere inn, kan biblioteket heldigvis hjelpe til med å feire den Internasjonale Spilluken hjemmeifra.

Lån med brettspill og konsollspill fra ditt lokale bibliotek, og skap en heidundrende hjemmefeiring sammen med dine aller nærmeste!

Lasse trosser solen for å anbefale en av hans brettspill-favoritter: Small World!

Lettbeint brettspill, hvor orker og alver og alle mulige andre folkeslag kjent fra fantastiske fortellinger kjemper om verdensherredømme. Led ditt utvalgte folk så lenge det passer seg slik, og bytt dem ut i yngre krefter når det ikke lengre lønner seg å støtte dem.  

Strategispill med medium kompleksitet. Aldersgrense 8 år, men passer best for fantasi-elskende unge fra 12 år, samt voksne med sans for humoristiske fantasi-stereotypier og variert strategi med god plass til taktiske finurligheter. 

For 2 til 5 spillere. Spilletid fra 30 minutter til en time. 

Lån spillet her.


 


Grimmalkin

GRIM: Liker best konkurransespill med gode venner. "Vi leker ikke spill."

«Sherlock Holmes Consulting Detective»

Mørke tider, mørke spill. «Sherlock Holmes Consulting Detective» er en frisk erstattning for Cluedo, og er samtidig ett litt annerledes brettspill.

LÅN DET HER

Man har verken terninger, brikker eller ett “brett” å spille med her. Man blir introdusert til ett mysterie som Sherlock Holmes allerede har løst, men han lurer på hvor mange “steg” du og de du spiller med kommer til å bruke på å løse mysteriet. Sherlock Holmes bruker bare 4 steg, så det er opp til dere å vise om dere er flinkere eller ikke.

I spillet, så er det 10 forskjellige historier å bryne seg på. I min erfaring, så klarer man det verken på 4 steg, og når man tror man har løst saken, så viser det seg at det er spørsmål man skulle ha visst svaret på, som har gått en hus forbi.

Kryssreferer avisene som kommer med i spillet, kartet og se etter det minste spor!

 

 

 


PIA

PIA: Nostalgisk spillentusiast med fullstendig mangel på konkurranseinstinkt

 Hurra☺️Denne uken er det internasjonal spilluke!

Vi har dessverre ikke mulighet til å ha noen arrangementer eller spilling på biblioteket, og selv sjakkbrikkene er nødt til å holde avstand. Heldigvis har vi både brett- og videospill til hjemlån, og selvfølgelig bøker for de som liker spill (og det gjør vel alle?!)🎮🎳♟

 

Sjekk ut hva vi har av spill:

Brettspill

Videospill

 

 

 

 

 


LENE

Lene: Bruker timesvis på å lage en karakter og foretrekker spill hvor du kan klappe hunden.

Kosestemning og det fine samarbeidet i "Unravel Two".

LÅN DET HER  

Det er et helt supert, velstrikket samarbeidsspill, med søte garnkarakterer, en historie man forsøker å nøste opp i sammen, og svingende gode spillmekanikker. Satt til eventyrlig vakker bakgrunnsmusikk skaper det virkelig kos når man setter på Unravel i stua! Man kan selvsagt også spille alene, hvis man er helt isolert (gjerne da nr 1, som bare heter Unravel). Spillet passer for alle som er såpass store at de kan trykke på knapper og lese engelske instrukser på en skjerm.

 

 


JANETTE

JANETTE: Foretrekker en god historie og en dolk i hver hånd.

 «Dere møtes i et vertshus.» Slik starter mange Dungeons & Dragons kampanjer, men hvordan DIN kampanje starter er helt opp til deg.  I denne verden fylt av magi, drager og heltemot er det bare fantasien, og et og annet dårlig terningkast, som setter grensene. ✨💥🎲
Biblioteket har alt du trenger for å sette i gang med dette fantastiske pen-og-papir rollespillet, enten du er helt fersk i gamet eller en dreven ringrev. Starter Set, Warriors & Weapons og Monsters & Creatures er utmerket om du er nybegynner. Nå er det dessverre litt utfordrende å treffes for å spille sammen om dagen, men heldigvis finnes det løsninger for det.

Med bøker fra biblioteket og for eksempel roll20.net, som er en gratis nettressurs for online rollespilling, er du good to go! 🧙‍♂️🧙 God internasjonal spilluke!

 

Sjekk hva biblioteket har av Dungeons & Dragons her!

 

 

 

 

 

 


HELENE

HELENE: Lever for rollespill og åpne verdener. "Er der magi? Jeg liker magi."

Visste du at vi har Nintendo Switch spill på biblioteket? Og ikke bare det!
Vi har en nyhet! Vi har Nintendo Switch Lite til hjemlån! Lån med konsollen og spill hjem i dag!🎮

Laksevåg bibliotek åpner i desember, og der vil vi også ha brettspill og videospill så klart!