Teknisk hjelp

av Ørjan Persen sist endret 2020-07-02T13:07:30+02:00
Om formater og standarder.

EPUB er det mest brukte filformatet for e-bøker og dette formatet kan leses av svært mange programmer. På PC, MAC OS X og Linux kan en lese e-bøker i EPUB-formatet ved hjelp av for eksempel programmet Calibre. Nettbrett har også flere muligheter, vi har gode erfaringer med Bluefire Reader som finnes for både iOS og Android.

De aller fleste lesebrett støtter EPUB, slik at en kan laste ned EPUB-filen direkte fra nettsidene våre om lesebrettet har netttilkobling. En kan også først laste ned EPUB-filen til en PC og overføre e-boken fra PC til lesebrett. Amazon sine lesebrett kan ikke lese EPUB-formatet og de som har en Kindle må laste ned e-boken i filformatet MOBI. Alle e-bøkene kan også leses i en nettleser.

E-bøkene er kodet etter XML-standarden TEI P5.Vi har fått hjelp god av Bokselskap.no og har brukt deres retningslinjer for XML-koding

Vi har brukt programmet XML Copy Editor er for XML-koding, eCub for å pakke EPUB-filene, Sigil for å lage kapitler og Calibre for å konvertere fra EPUB til MOBI.