av admin sist endret 2022-11-16T11:47:33+01:00
Den 9.oktober 2003 sendte biblioteket ut en serie spørsmål til forfattere tilknyttet vestlandet. Spørsmålene er gjengitt i kortform.
Hvordan ser arbeidsdagen din ut?

Arbeidsdagen min starter omtrent klokken halv ni om morgenen. Jeg skriver i to timer og tar deretter pause til i halv seks-tiden. Da våkner jeg av middagsluren min, står opp og skriver til Dagsrevyen begynner. Jeg arbeider aldri mer enn fire timer pr dag, noen ganger bare halvparten, men da jobber jeg uten stopp og reiser meg bare fra stolen for å gå på do.

Litt om bakgrunnen din?

Jeg begynte å skrive for å tjene penger. Uten å anstrenge meg noe særlig fikk jeg antatt to serier til "Barnetimen for de minste" i NRK/Radio. Dette ga meg en mistanke om at jeg hadde "talent", og jeg begynte på min første bok. Det var altså ikke noe sterkt uttrykksbehov som fikk meg til å begynne, det kom etter hvert.

Hvilken litterær tradisjon eller familie føler du deg beslektet med?

Det aller meste at det jeg har utgitt, må betegnes som psykologisk realisme, en svært upopulær "merkelapp" blant norske forfattere, selv om tre firedeler av oss arbeider innenfor denne tradisjonen.

Hva driver deg til å skrive? Gir det mening?

Om det gir mening å skrive? Ja. Hvorfor? Jeg hadde en gang en forklaring, men den har jeg glemt.

Kan du fortelle om noen store skriveopplevelser?

Jeg blir ofte beklemt når forfattere forteller om store skriveopplevelser, det blir lett noe privat og tilgjort følsomt over det, og jeg tillater meg å betvile sannhetsgehalten i mange av disse historiene. Men en episode kan jeg nevne: Synopsis til mitt første skuespill, "Edel har fest", (som i all beskjedenhet ble en stor suksess på Den Nationale Scene i 1989 og 1990) skrev jeg ned på ti minutter, en natt jeg ikke fikk sove, i januar 1986.