av admin sist endret 2022-11-16T11:51:17+01:00
Den 9.oktober 2003 sendte biblioteket ut en serie spørsmål til forfattere tilknyttet vestlandet. Spørsmålene er gjengitt i kortform.
Hvordan ser arbeidsdagen din ut?

For tiden studerer jeg ved journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo, så mesteparten av tiden går med til studiet. I tillegg jobber jeg en del som journalist ved siden av. Dermed blir det lite tid til å skrive skjønnlitteratur. Det hender at jeg får litt tid på dagene i helgene. Men det jeg gjør en del av nå er å observere. Tenke og notere innimellom. På denne måten samler jeg opp stoff, ideer, slik at jeg kan skrive dem ned seinere.

Litt om bakgrunnen din?

Jeg er oppvokst på en liten gård i Feios i Vik i Sogn. Jeg ble interessert i skriving hovedsaklig på grunn av gode tilbakemeldinger på norskstiler på skolen. Ellers har jeg jobbet som journalist.

Hvilken litterær tradisjon eller familie føler du deg beslektet med?

Det vet jeg ikke. Jeg har bare gitt ut en bok, og den er nokså forskjellig fra det jeg kommer til å gi ut seinere. Jeg synes heller ikke at det er så viktig å snakke om hva du føler deg beslektet med osv. Det viktigste er vel å ha sin egen stil.

Hva driver deg til å skrive?

Jeg får ideer hele tiden. På en eller annen måte må jeg få det ut. I tillegg liker jeg å skrive, jeg skriver i nokså korte etapper, er utålmodig, men jeg liker å dikte opp ting.

Kan du fortelle om noen store skriveopplevelser?

Det må være da jeg skrev min første diktsamling som 17 åring og fikk svar fra et forlag om at det var "usedvanlig lovende".