Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Drømmer kan oppfylles

av Vibeke Garrod sist endret 2017-01-16T12:00:17+02:00
Hesten Soñador blir skadet i et veddeløp og eieren forlanger at hesten avlives. Treneren Ben Crane mener hesten kan komme seg på beina igjen og kjøper Soñador. "Dreamer" er en flott familiefilm om å kjempe mot alle odds.
John Gatins

Dreamer

Nordisk film, DVD, 2006, USA

Vi følger tre generasjoner hesteentusiaster i denne amerikanske filmen fra 2006. Bestefar "pop" Crane, pappa Ben og den unge jenta Cale. De bor på en gård i Kentucky, omringet av vakkert landskap. Ben arbeider som hestetrener, og en dag opplever han at hesten Soñador blir skadet i et løp. Eieren av hesten sier den skal avlives, men Ben protesterer. Det ender med at Ben får overta hesten, han har tro på at Soñador skal komme seg på bena igjen.

Cale tilbringer mye tid med hesten og etter hvert vil familien prøve å få Soñador med i konkurranser. Den store "Breeders Cup" skal snart arrangeres, er det mulig at hesten kan hevde seg der? Det er i så fall mot alle odds, men familien tror det kan gå. Veien til målet er ikke lett. Konkurransen koster både tid og penger, men Soñador har allerede klart å føre familien Crane nærmere hverandre. Skal hesten også føre dem til suksessen de drømmer om?

Filmen Dreamer er jordnær og realistisk, og det er mye godt skuespill her. Bestefaren spilles av Kris Kristofferson, han har lang fartstid i Hollywood i tillegg til at han er en kjent countrymusiker. Pappa Ben spilles av Kurt Russel, en mann som har fått et aldri så lite comeback på lerretet de siste årene. I rollen som Cale Crane treffer vi Dakota Fanning, hun er en enestående skuespiller tross sin unge alder. Hun har allerede rukket å spille mot storheter som Robert De Niro og Tom Cruise, og vi vil garantert se mye til henne fremover.