Bergens Tidende 17. mars 1976

av admin sist endret 2017-05-08T11:52:12+02:00

Domorganist/kantor Lars Heggen ble i går middag begravet fra Solheim kapell, som var overfylt av deltagende. Det var bl.a. fremsendt signert krans fra Bergen Sangerforbund. Og på båren, som var omgitt av et vell av kranser og buketter, lå en dekorasjon av røde nelliker. Foran et blomsterhjerte fra barnebarna og oldebarna.  
Mannskoret Brages floromspunne fane sto oppstilt i kapellet med fanevakt, og seks av korets medlemmer sto æresvakt ved båren.
     Seremonien ble innledet ved at «Air» av J. S. Bach ble spilt for orgel, fiolin og cello. Res. kap. Lyder Bergesen holdt andakten ved båren og minnet om ordene i Matteus evangelium 5,8: «Salige er de rene av hjertet; for de skal se Gud». Presten tegnet et vakkert bilde av avdøde og takket for hva han hadde betydd som organist, kordirigent og komponist. Hans komposisjoner vil være et varig minne og leve videre. Han takket hjertelig på vegne av Lars Heggens barn og etterkommere og fra den øvrige familie. Alle var de glade i ham, sa presten.
     På båren ble nedlagt kranser fra mannskoret Brage ved Sverre Ingvaldsen, fra Fasmer Dahls kor ved Gerd Sæterlid, fra Bjørgvin kirkesangerforbund ved Bjørn Helgesen, og fra Bergen organistforening ved Dag Fluge. Samtlige uttalte anerkjennende ord om hans rike og positive innsats på de mange felter og fremhevet Lars Heggens gode egenskaper som menneske.
     Til avslutning i kapellet sang Fasmer Dahls kor [Lars Heggens egen komposisjon «Salige er de som hører Guds ord»].