Dødsfall

av admin sist endret 2017-05-08T10:44:10+02:00

"Organist Oscar Hansen, Bergen, er etter lengre tids sykdom vandret bort i en alder av 66 år.
     Han var elev av bergensorganisten August Gottchalk Michelsen og avla organisteksamen i 1932. Samme år ble han ansatt som organist ved Årstad kirke, en stilling han innehadde til sin død. I 24 år var han også musikkanmelder i Bergens Tidende.  
     Han var kjent som en meget dyktig organist. Med sitt eminente spill kastet han glans over gudstjenesten. Han gjorde det uten å dominere, i forståelse av at musikken var en naturlig del av gudstjenesten. Han var en kunstner på sitt instrument, og dette fikk han gitt uttrykk for på utallige kirkekonserter. 
     At han også var en begavet komponist, vitner en lang rekke komposisjoner om - koralbearbeidelser og andre orgelstykker. Men han har også skrevet korkomposisjoner og arrangementer av norske folketoner. De fleste av Hansens komposisjoner foreligger dessverre bare i manuskript. Men mange av dem har fått en ganske stor utbredelse, særlig blant Bergens organister, som verdsetter dem høyt.
     Som musikkanmelder og forfatter av artikler om orgler og organister har Hansen lagt store kunnskaper for dagen, og han var en glimrende stilist med stor sans for humor."

Thorolf Høyer-Finn