Leif Ove Andsnes: Grieg Piano Sonata; Lyric Pieces, op. 43 og 54

av admin sist endret 2016-11-18T14:37:21+02:00
Musikkavdelingen har hatt besøk av Cornelia som går i 9. klasse på St. Paul skole. Vi ba henne om å velge seg ut en plate som hun ville skrive om.
Leif Ove Andsnes

Grieg Piano Sonata; Lyric Pieces, op. 43 og 54

Virgin Classics Digital, 1993

Grieg sine lyriske stykker har blitt spilt inn av en rekke pianister, blant dem Emil Gilels, Håkon Austbø og Leif Ove Andsnes. På denne CD'en får du en enestående samling, inkludert Grieg sin pianosonate. Jeg har hørt andre pianisters tolkning av Grieg sine soloverk, men ingen matcher Leif Ove Andsnes sin inspirerende og presise spilling.

I denne samlingen finner du noen av Griegs best kjente stykker, som Til våren, Trolltog og Sommerfugl. Op. 43 ble utgitt i 1886.

Selv om Grieg sa at alle stykkene i opus 43 var inspirert av våren, er det kun det siste stykket Til Foråret som viser dette. Nettopp dette stykket er blitt et av de mest spilte av Griegs Lyriske stykker.

Jeg har hørt andre pianisters tolkning av Grieg sine soloverk, men ingen matcher Leif Ove Andsnes sin inspirerende og presise spilling.

Det er som om Grieg allerede er hjemme på Troldhaugen, men i virkeligheten befinner han seg kun på båten fra Danmark til Norge.

I op. 54, eller hefte V, slår Grieg til med det mange mener er det beste heftet med Lyriske Stykker. Her er Grieg på sitt aller beste, han uttrykker seg med originalitet som fremhever hans egen personlighet.  

Jeg likte veldig godt Andsnes sin tolkning av de lyriske stykkene og syns han spiller dem veldig klart og fint. Selv om det er en litt eldre CD, er det definitivt noe du bør lytte til!