Nina - The Guest House

av Arild Ness sist endret 2016-11-18T14:35:33+02:00
Fra Trondheim til Afrika - lokal debutant på melodisk rundreise.
Nina Kristine Linge

The Guest House

Bergland productions, 2013, Norge

The Guest House er debutalbumet til Nina Kristine Linge fra Fyllingsdalen. Den formelle utdanningen har hun fått fra jazzlinjen i Trondheim, og det var også der hun dannet kompaniskap med sine dyktige medmusikanter Hans Hulbækmo (trommer, piano) og Dan Peter Sundland (bass). 

Men utdanning er en ting, her snakker vi da også om en god porsjon talent. Ninas stemme er smittende og leken og i løpet av 11 sanger brukes den til å guide oss gjennom flere kontinenter og stilarter. 

Sjangermessig er nok The Guest House for ett jazz-album å regne, men styrken ligger like mye i Lindes - som også er gitaristen her - og musikernes evne til å tråkke utenfor de oppsatte grensene. Melodiene er da gjerne omslynget av afrikanske rytmer (Love is Everything) og karibisk calypso (Don`t Go Back to Sleep), og jammen hører du også innslag av fingerplukkende og harpe-inkluderende country, som i medrivende I`m a Seeker.

Det er funky og det er kult fra en artist som nok vil kunne ha appell på mang en scene rundt om i landet. Nina har en innlevelse og formidlingsevne som glir naturlig fra raspete bluesmelodier over til de mer trillende jazztoner. I spann med den klokkeklare produksjonen som gir det pene og drømmende lydbildet - og med låter som ofte klokker inn under den vennlige tre-minutts grensen, har albumet fått en tydelig og klar fasong. 

Fra nevnte Love is Everything til den muntre avslutningen What the World Needs fremstår albumet som en aldri så liten kjærlighetserklæring til mennesker og sangene som herjer i våre hjerter.

Beste spor: What the World Needs, I`m a Seeker