av Marie Amdam sist endret 2021-05-07T12:07:47+02:00
  • Fast plass - flere historier. Seminar.
  • 2021-05-29T09:30:00+02:00
  • 2021-05-29T14:00:00+02:00
  • Bergen kommune har vedtatt å reise fem monumenter over kvinner i det offentlige rom de neste ti årene. 27. mai avdukes den første, en skulptur som hedrer Kim Friele og hennes kamp for homofiles rettigheter. I anledning avdukingen inviterer vi lørdag 29. mai til et seminar hvor vi diskuterer det offentlige rom, monumenter, representasjon og kunstneriske praksiser. Programmet er delt inn i tre bolker. Det er gratis å delta, men på grunn av smittevernhensyn er påmelding nødvendig.
Lørdag 29. mai 09:30
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Påmelding: https://bergenkommune.pameldingssystem.no/fast-plass-seminar

09.45–13.30: Bergen Offentlige Bibliotek
09.45 – Registrering, kaffe/te
10.00–10.15 – Velkommen, introduksjon ved Hilde Herming, initiativtaker og kurator for Fast plass – flere historier
10.15–11.00 – Benkene til Kim – fra oppdrag til avduking: Samtale mellom leder for kunstutvalget til Kim Friele, Maya Økland, og kunstner Lina Viste Grønli
11.10–12.00 – Det symbolske landskapet, Michelle A. Tisdel – sosialantropolog og forskningsbibliotekar ved Nasjonalbiblioteket, og initiativtaker til Lift Every Voice–LEV
12.00–12.30 – Pause med enkel lunsj
12.30–13.20 – Et skeivt blikk på det offentlige rom, Johanna Adebäck, prosessleder Göteborg Konst – om kunstprosjektet Göteborg HBTQI+staden.
13.20–13.30 – Avrunding

Fast Plass – flere historier er initiert av Norske Kunstforeninger og Hilde Herming i samarbeid med Kunstsentrene i Norge og Norsk Billedhoggerforening, Hordaland Kunstsenter og Bergen Kunsthall. Prosjektet er en videreutvikling av boka «FAST PLASS – norske kvinner på sokkel» (2017), som er en oversikt over monumenter tilegnet kvinner i våre offentlige rom og deres historier. Som en del av prosjektet blir det et eget arrangement hos Bergen Kunsthall 5. juni.
Seminaret er støttet av KORO

Fast plass - flere historier. Seminar.

• Lørdag 29. mai
  • Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen