Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

 

Lesetips for barn 0-3 år

Tips om bøker og annet materiale for 0-3 åringer

Jeg er så sint, så sint!

Noen ganger blir man skikkelig sinna. . .
Og da er det godt å ha noen bøker som setter ord på det man ikke får sagt, eller kanskje det man heller burde sagt.
Her er et utvalg sinnabøker for de minste.

 


Ludde og den rampete bamsen

Det er ikke mange ting som er bedre enn det å få en skikkelig god bamseklem. Men hva gjør du hvis du plutselig en dag ikke finner bamsen din? Eller hvis bamsen har bestemt seg for at den ikke vil kose, men bare tøyse, tulle og være rampete?


Mine første sanger

Mine første sanger er en vakkert illustrert bokserie med kjente og kjære barnesanger. Sangene er stykket opp til enkle setninger med hver sin tilhørende tegning og passer av den grunn perfekt for de aller minste.


Den nye vennen

En sommerdag drar bestevennene Tramp og Line på stranda. De vasser i vannet, samler på skjell og graver i sanden. Det ser til å bli en super dag, men så tar Line seg en hvil. Tramp blir da kjent Ola, og de to har det kjempegøy sammen. Når Line våkner føler hun seg utenfor. Hun vil ikke leke de samme lekene som Tramp og Ola.


Lillesøster og Mimmi

Hvordan kan vi være levende, når vi er i himmelen og er død? Spørsmålet kom fra en fire år gammel ettertenksom pjokk, og det ble etterfulgt av en heller forvirret taushet fra de voksne omkring. For hva skal man svare når smårollingene begynner å stille eksistensielle spørsmål?


Det regner! sier Nora

Ingen barn i Bergen lar seg stoppe av litt regn. Det gjør heller ikke Nora, hun elsker regnet!


Lili elsker mat

Lili elsker absolutt all mat! Det står det i alle fall i teksten.  Men på bildene ser vi at middagen til Lili slett ikke havner i magen!


Hei!

Ny bok om en liten rosa og de fargerike små. Her leker de gjemsel, og de løper nesten ut av boken for å skjule seg. Men lille fargerik skal finne dem. Bokas små figurer opptrer med liv og lyst og glede, ja, det er rent smittsomt. Slik blir de fargerike små en inspirasjonskilde, og deres lek kan bli vår


Dyrene på akvariet

Tenk om du kakket egget ditt til frokost, og det som var inni var en ... krokodille! Siden det er noe man (heldigvis) sjelden opplever, kan du se bilder av krokodilleutklekking i denne pekeboka.


Klikk - hva skjer nå?

Knapper, ledninger, elektriske apparater, småbarn elsker dem. Og når Gogo finner vesken til mamma, må selvfølgelig alt innholdet ut på gulvet og undersøkes.


Gogos dyrebok

Vers og bilder av mange dyr, Gogo er med, han sitter, kryper og flyr!
Gogo er opptatt av verden omkring seg, og lar seg begeistre om det kravler og kryper, hopper, løper eller flyr. Han svømmer til og med på leting etter nye dyrevenner.


Hva får vi av dyrene?

Ja, hva får vi mennesker fra dyrene?
I denne pekeboka blir vi presentert for syv dyr med foto og tekst. Det er sauen, kua, høna, geita, biene, fiskene og hunden.