Blogg

Personalet blogger om aktuelle tema og emner knyttet til bibliotekets tjenester, samlinger og aktiviteter.

Verdens bokdag

23. april feirer vi bokglede og leselyst. Kom på hovedbiblioteket, og del lesetipsene dine med resten av Bergen.

I år er det 20 år siden UNESCO markerte Verdens bok- og opphavsrettsdag for første gang. Formålet er å skape positiv oppmerksomhet rundt bøker ved å feire bokglede og leselyst. Dagen skal blant annet også bidra til å fokusere på prosjekter som styrker leseevnen hos folk, og da spesielt i forhold til kvinner og barn.

På Hovedbiblioteket feirer vi dagen med en stor utstilling i 1. etasje. Vi har fått lesetips fra alle utlånsavdelingene våre, og stiller ut flotte bøker til barn, ungdom og voksne. Alle bøker er selvfølgelig til hjemlån.

Vi vil gjerne ha dine lesetips

I år håper vi flest mulig har lyst til å dele sine lesetips med oss, og resten av Bergen. Barneavdelingen vil ha sin lesetipsstasjon ved informasjonsskranken fra klokken 10. Ungdom og voksne skal ha en ambulerende lesetipsstasjon, som flytter fra sal til sal. Vi starter i 1. etasje klokken halv ni, og avslutter ved stengetid klokken 20. Målet er å lage en ny stor utstilling i mai, med bøkene som dere anbefaler.

Hvordan startet feiringen? 

Markeringen av Verdens bokdag bygger på en gammel tradisjon fra den spanske byen Barcelona, hvor man pleide å feire byens skytshelgen St. George med poesikonkurranser og diktopplesninger. I 1923 var det en bokhandler som begynte å markere dødsdagen for Miguel de Cervantes Saavedra, William Shakespeare og Inca Garcilaso de la Vega, 23. april. Den dag i dag markeres dagen med folkefest og tradisjonen med å gi bort en rose og en bok til kjente og kjære. I Norge har vi feiret Verdens bokdag siden 1997.

Les mer om Verdens bokdag på nettsidene til FN-sambandet og UNESCO, og mer om feiringen av St.George.

http://wa2.www.unesco.org/new/fileadmin/MULTIMEDIA/HQ/ERI/images/slogan_book_copyright2014_en.png;pv0e1f33da2cf666ef

Publisert 17.04.2015 av Ragnhild Sæther
#9 Litterær lunsj med Sissel Værøyvik
Blogginnlegg

#9 Litterær lunsj med Sissel Værøyvik

Forfatter Sissel Værøyvik fra vakre Værlandet i Sunnfjord debuterte med romanen Rakels bok i 2014. I denne podcasten forteller hun om forfatterdrømmen, om hvordan boken ble til, og om noen av livets gode tilfeldigheter.

Publisert 21.04.2015 av Kjersti Hatland
John Olav Nilsen og Frode Grytten i samtale
Blogginnlegg

John Olav Nilsen og Frode Grytten i samtale

Vi inviterte til samtale mellom dramatikeren og musikeren om det å vokse opp i Loddefjord. Det blir by og blokk, dugnad og rock.

Publisert 21.04.2015 av Nettredaktør
Forskning viser#2
Blogginnlegg

Forskning viser#2

I andre del av serien "Forskning viser" hadde vi en filmvisning av dokumentarfilmen Drone og en samtale om våpenforskning med Ståle Ulriksen og Cecilie Hellestveit.

Publisert 21.04.2015 av Nettredaktør
Homeparty med Gudrun Schyman
Blogginnlegg

Homeparty med Gudrun Schyman

Gudrun Schyman har reist rundt hele Sverige og holdt homeparties. Schyman har blitt et fenomen i Sverige med sin enorme popularitet. Nå har du mulighet til å få med deg det svært omtalte homepartyet til Schyman på Bergen Off. Bibliotek 16. mars.

Publisert 21.04.2015 av Nettredaktør
Den politiske romanen#2
Blogginnlegg

Den politiske romanen#2

Dreier dagens bloggromaner og selvbiografiske fiksjoner seg rundt et selvsentrert "Jeg", mens romanene på syttitallet var sentrert om et "Oss" og et fellesskap? Har disse begrepene skiftet mening og antatt en annen form i dag? I denne videoen møtes Espen Haavardsholm og Selma Lønning Aarø til samtale.

Publisert 21.04.2015 av Nettredaktor
Tegn i Tiden
Blogginnlegg

Tegn i Tiden

Henning Bergsvåg, Tomas Espedal og Oddleiv Apneseth var på biblioteket for å fremvise og fortelle om deres blikk for bilde og tekst. Hva er egentlig et godt foto?

Publisert 20.04.2015 av Nettredaktor
Lars Vaular om tekst, sted og identitet
Blogginnlegg

Lars Vaular om tekst, sted og identitet

Møt rapper og låtskriver Lars Vaular i samtale med litteraturviter Kristoffer Jul-Larsen. Åsane bibliotek, onsdag 15. april kl. 19.00.

Publisert 20.04.2015 av Nettredaktør
#8 Litterær lunsj med Pål Norheim
Blogginnlegg

#8 Litterær lunsj med Pål Norheim

Forfatter Pål Norheim forteller om hvordan han tar i bruk sosiale medier som en litterær kladdebok, der følgerne hans kan kommentere utkastene. I denne BOBcasten blir du kjent med forfatteren, arbeidsmetoden, og hans nyeste bok.

Publisert 08.04.2015 av Kjersti Hatland
Ny hovedinngang på biblioteket
Blogginnlegg

Ny hovedinngang på biblioteket

Endelig har vi åpnet vår nye hovedinngang. Inngangen ligger på den nye Biblioteksplassen, vis-à-vis Bystasjonen og vil ha en enkel tilgang fra Nonneseter bybanestopp.

Publisert 25.03.2015 av admin
Publisert 06.07.2010, sist endret 16.02.2015 - 11:39
Kategorier: