BOBcast: Ludofilene

Ludofilene er en podkastserie av og med Spillteamet ved Bergen offentlige bibliotek. Her går samtalen løst og ledig om alt mellom himmel og jord i spillenes uendelige univers, sett med perspektiver fra over gjennomsnittet engasjerte spillfantaster og deres unikt polerte fasetter av spillgalskap.

Episode 6

2020 er over (endelig?). I denne episoden snakker Lasse, Janette og Helene om hva som har skjedd i spillverdenen dette året. Det blir klaging over PlayStation 5-lanseringen, oppdagelse av en spillserie som en har hatt fordommer mot, og et helt nytt spill som kom på tampen av året som fører oss på ville veier.

Episode 5:

Året nærmer seg slutten, og tradisjonen tro går spillteamet gjennom årets store spillopplevelser - ville vanligvis ha vært planen. I denne episoden av Ludofilene roter Helene og Lasse seg inn i en lengre samtale rundt Assassin's Creed-serien, og glemmer helt å snakke om alt annet som har skjedd i løpet av spillåret 2020.

Episode 4:

Det viser seg at én episode med spillmusikk er langt fra nok, så vi måtte lage én til! Pia og Grim returnerer denne gangen med Helene og Janette for å snakke om mer spillmusikk og dens effekt på oss. Vi gir en hylles til Nobou Uematsu som komponist, introduksjon til J-pop gjennom Utada Hikaru, gitar spilling med Gustavo Santaolalla og jazzer det opp med Skull Girls' eget komponert album.

Episode 3:

Har du spillelisten fylt med jazzete Mario-musikk og fargesprakende Hotline Miami-synthwave? Eller slår du heller musikken av når du spiller? Denne gangen, med STAPLE SPECIAL GUEST Lene, kaster Ludofilene Pia, Grim og Lasse seg inn i spillmusikkens verden, med snus innen et vidt spekter av både spillopplevelser og musikalske sjangere. Det trekkes både på spill som tar i bruk ordinær musikk, som Guitar Hero, Tony Hawk Pro Skater og SingStar, og spill med originalt produsert musikk, fra Koji Kondo's The Legend of Zelda: Ocarina of Time til Nobou Uematsu's Final Fantasy VI (III).

Lyst til å høre musikken vi snakker om? Full spilleliste på YouTube her!

Episode 2:

I denne episoden av Ludofilene, med RETURNING SPECIAL GUEST Lene, snakker Helene, Pia og Lasse om nostalgiske spillminner. Vi får et innblikk i både sosiale og personlige spillopplevelser som Crash Team Racing, Ocarina of Time og Warhammer, og hvordan gode spillopplevelser kan fungere som inspirasjon til kreativ utfoldelse langt utenfor spillets grenser.

Episode 1:

I denne episoden av Ludofilene, med SPECIAL GUEST Lene, møtes Helene, Grim og Lasse for å snakke (med rustne mikrofoner) om hva de har spilt de siste ukene. Samtalen snuser innom både analoge og digitale spillverdener, med avslappende opplevelser som Animal Crossing og Mini Metro blant kolosser som Dungeons & Dragons og Assassin's Creed: Odyssey - og så klart, mye, mye annet innimellom.