Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
Spesialsamlinger ved Bergen Offentlige Bibliotek.

Flere spesialsamlinger

Genealogisk samling

Genealogi eller slektshistorie har i alle år vært et satsningsområde for biblioteket. Vi har i dag en samling på ca. 2800 titler. Disse bøkene er til stor hjelp for slektsgranskere, og det utgis stadig nye bøker innen emnet.

Salongorkestersamlingen

Tekst kommer

Billedsamlingen

 

Slagersamlingen

Tekst kommer

Ex Libris

Bergen Off. Bibliotek har en samling med Ex Libris som består av ca. 1000 bergenske som er registrert og med smakebiter lagt ut på nettet, og 5000 andre som oppbevares i bibliotekets magasin. Ex Libris var spesielt populær gave under og rett etter 2. verdenskrig, og samlingen kom istand fordi den daværende lederen for barneavdelingen, Hanna Wiig, oppfordret publikum til å levere inn et eksemplar av sitt bokmerke til biblioteket.

Upubliserte bergenstrykk

Lokalhistorisk avdeling en del materiale som hittil ikke har vært gjort tilgjengelig for publikum i særlig grad og som ikke er katalogisert på vanlig måte i bibliotekets katalog. Dette omfatter såpass mye interessant og morsomt stoff at vi ønsker å tilgjengeliggjøre det for våre brukere.

Lokalsamlingen for musikk

Julehefter

Manuskripter

Bibliotekets manuskriptsamling omfatter ca. 600 manuskripter, og er for tiden under digitalisering. Her er mye interessant materiale som ikke har vært publisert før.

Se bibliotekets database.

Amalie Skram-samlingen

Samlingen ble opprettet av Liv Glasser, sjefen for bibliotekets tilvekstavdeling, i forbindelse med 150-årsjubileet for Amalie Skram i 1996.

Samlingen inneholder også lydbøker og video.

Samlingen er ikke til utlån. 

Rhododendronsamlingen

Bergen rhododendronforening har gitt biblioteket bøker og tidsskrifter om rhododendron i håp om å spre kunnskap om planten, og øke interessen for Bergen som rhododendronenes by. Alle bøkene er til utlån.

Samlingen kan søkes opp i basen: rhododendron

 

Utlendingers reiser i Norge

Beretninger om utlendingers reiser i Norge, en utrolig interessant og rikholdig samling. Den er lagt inn i basen og kan søkes opp samlet "Utlendingers reiser i Norge".

Biblioteket på Flickr Commons