Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
Spesialsamlinger ved Bergen Offentlige Bibliotek.

Flere spesialsamlinger

Genealogisk samling

Ættebøker/slektsbøker for hele landet.

Hele samlingen er registrert i bibliotekets database.

Upubliserte bergenstrykk

Tekst

Utlendingers reiser i Norge

Beretninger om utlendingers reiser i Norge, en utrolig interessant og rikholdig samling. Den er lagt inn i basen og kan søkes opp samlet "Utlendingers reiser i Norge".

Ex Libris

Bergen Off. Bibliotek har en samling med Ex Libris som består av ca. 1000 bergenske som er registrert og med smakebiter lagt ut på nettet, og 5000 andre som oppbevares i bibliotekets magasin. Ex Libris var spesielt populær gave under og rett etter 2. verdenskrig, og samlingen kom istand fordi den daværende lederen for barneavdelingen, Hanna Wiig, oppfordret publikum til å levere inn et eksemplar av sitt bokmerke til biblioteket.

Manuskripter

Bibliotekets manuskriptsamling omfatter ca. 600 manuskripter, og er for tiden under digitalisering. Her er mye interessant materiale som ikke har vært publisert før.

Se bibliotekets database.

Rhododendronsamlingen

Bergen rhododendronforening har gitt biblioteket bøker og tidsskrifter om rhododendron i håp om å spre kunnskap om planten, og øke interessen for Bergen som rhododendronenes by. Alle bøkene er til utlån.

Samlingen kan søkes opp i basen: rhododendron

 

Salongorkester

Tekst

Julehefter

Billedsamlingen

  • Postkortsamlingen
  • Krigssamlingen

Amalie Skram-samlingen

Litteratur av og om Amalie Skram. Samlingen ble opprettet av Liv Glasser, sjefen for bibliotekets tilvekstavdeling, i forbindelse med 150-årsjubileet for Amalie Skram i 1996.

Samlingen inneholder også lydbøker og video.

Samlingen er ikke til utlån. 

Slagersamling

Tekst

Biblioteket på Flickr Commons