Hopp til hovedinnhold

UNG litteratur

Tips om romaner

BBB NO CONTENT

«Krig er fred, frihet er slaveri, uvitenhet er styrke»

Kanskje har du hørt om Storebror? Uttrykket stammer fra denne boka.


Verden er en boble

Madeline har en ekstremt sjelden sykdom som gjør at hun ikke har et fungerende immunforsvar: Hun er rett og slett allergisk mot verden. Huset hennes er en steril, ren og hygienisk boble hun ikke kan bevege seg utenfor. 


Caraval

“Velkommen til Caraval! Den mest storslagne forestillingen på land og hav. Her inne vil dere oppleve flere undre enn de fleste mennesker gjør i løpet av et helt liv. (...) Men før dere tar skrittet helt inn i vår verden, må dere huske at alt er et spill.”


Nina is NOT ok

17 år gamle Nina Swanson er ok! Eller er hun egentlig det? En ting som er sikkert er at hun kan slutte å drikke akkurat når hun vil. Det er jo bare små miniatyrflasker hun har med seg i skoleveska. Hun har i alle fall IKKE et alkoholproblem slik den avdøde faren hennes hadde.


Guttene

Dette er ei bok der handling og språk boblar over av utforskingstrang, energi og begjær. Boka sprenger konvensjonelle rammer og får lesaren til å sjå verda fra ein annan ståstad. Vi møter tre kreative ungdommar, Bella, Momo og Kim, som har eit sterkt fellesskap seg imellom. Kim får plutseleg ein telefon frå Bella som tar ho tilbake til den sommaren dei tre fylte 14 år, den sommaren alt vart forvandla.  


Maresi


Maresi er en 13 år gammel jente som lever i en middelaldersk verden. Som niåring ble hun sendt til det røde klosteret på øyen Menos. Klosteret er en nonneorden som tjener Gudinnen med de tre ansiktene; Moderen, Jomfruen og Heksen. Menn har ikke adgang til øya der novisene tilegner seg kunnskap de kan bruke til å gjøre verden utenfor til et bedre sted om de en gang reiser. Utenfor klosterets trygge murer er verdenen patriarkalsk, men i klosteret dyrkes kunnskap og kvinnelighet.


La det snø

Disse tre, sammenvevde fortellingene har alt du trenger for å bygge opp den ultimate julestemningen: Humor, varme og haugevis med snø.


BBB NO CONTENT

13 gode grunner


”Hallo gutter og jenter, Hannah Baker her. Live og i stereo. Jeg håper du er klar, for jeg skal fortelle deg livshistorien min. Eller: hvorfor livet mitt tok slutt. Og hvis du hører på disse kassettene, er du en av grunnene...”


Det blir pinlig uansett

Har du vært forelsket? Ånei, da er nok ikke denne boken noe for deg.


Anya's Ghost

High school er allerede en utfordring for Anya. Det blir ikke lettere med et spøkelse på slep.


Menneskebarnet

Hver morgen spennes Melanie fast i en rullestol og hun og de andre barna trilles inn i et klasserom. Etter undervisningen trilles hun tilbake igjen på cellen der hun tilbringer resten av dagen.