Podcast av Til kjernen-arrangement

Verdenskanon


En liste over verdens mest lesverdige litteratur er mye lenger enn denne - her er et utvalg som trigger leselysten også i dag. Et særlig nikk gir vi til våre skandinaviske naboland.

Norsk kanon


Dette er ikke norskpensum, dette er våre varmeste anbefalinger av norsk litteratur i tidsrommet 1741 til 2016.

Bergen og omegn


Her har vi samlet noen av de beste bøkene som har tilknytning til vår egen by og området rundt. Vi har mye å være stolte av.

Poesi


Poesien rommer noen av de mest umiddelbare leseopplevelsene, på ett sekund kan du bli slått i bakken. I tillegg kan du tygge på den samme setningen i flere år. Hva du enn velger, kan disse titlene anbefales.

Skuespill


Blant våre eldste litterære genre finner vi dramatikken. Disse utvalgte stykkene kan leses ord for ord, så vel som nytes i teateret.

Krim og spenning


Mange mener krimsjangeren ikke har noe med kvalitetslitteratur å gjøre. Vi mener likevel vi har greid å finne fram til et fabelaktig knippe spenningsbøker, noen som perfeksjonerer sjangeren, andre som utfordrer den. 

Fabelprosa


Kanskje finner vi de mest iherdige og entusiastiske leserne innenfor denne sjangeren, som inkluderer både fantasy, science fiction og horror. For andre blir det for fjernt og fremmed. Her er uansett et sted å begynne, eller fortsette, å la seg rive med til en helt annen verden.

Tegneserier


I litteraturens grenseland har vi funnet fram til disse titlene, som vi mener har skjønnlitterære kvaliteter selv om tittelen kan være det eneste skrevne ordet.